Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с обороти на Алфа 146

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с обороти на Алфа 146

Здравеите всички фенове на Алфа Ромео.На скоро си взех една Алфа 146,и като изключим всички перипетии по смяна на колянов вал, и сегменти,сега колата най накрая тръгна,но ми се струва че имам ощте някои проблеми и ще ви бъда много благодарен ако можете да ми помогнете.Значи проблема е следния като е студена не мога да подам газ на празни обороти,направо заглъхва а като включа на скорост си варви нормално,но пак много бавно падат оборотите до 1000,като се задаржат на 2000 и бавно слизат на 1000.Пониакога като карам направо ми забива и придръпва,и ми сжети лампата за инжекцията.Много ще сам благодарен за мненията ви!Колата е тази от подписа.
    sigpicAlfa Romeo 146 1.6i Twin Spark-120ps. 98

Колега, първо изчакай малко да позагрее като я запалиш и тогава тръгвай. Те оборотите отначало нормално са високи и после като загрее си падат. Твоя проблем го имаше и моя Фиат...Може би не ти подава достатъчно гориво. Когато свети инжекцията, колата е по мудна. Моята от 1 година си я карам със светеща инжекция, понеже компютъра се е побъркал, защото колата е на метан...А това за придърпването може да е от свещите. На Фиата след като ги смених, тва придърпване и сменяне на обороти изчезна....
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
    Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Re: Проблем с обороти на Алфа 146

Първоначално публикувано от Alex Shopov
      Пониакога като карам направо ми забива и придръпва,и ми сжети лампата за инжекцията.Много ще сам благодарен за мненията ви!Колата е тази от подписа.
      Отиди на диагностика за да се види каква грешка предизвиква светването на индикацията и ще си решиш проблема
      97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Vij duzite da ne sa se zapu6ili moqta 146 glahne6e taka iz4

Виj да не са запушени дузите на моита 146 бяха запушени и глахнеше като загрее се оправяше изчистиха ги и сега няма ядове
        Alfa Romeo 146 2.0 Ti

Comment

И мен ме самнява да са запушени дюзите,и сега карам с една добавка към бензина.Възможно ли е и заради това да ми свети лампата за инжекцията.

Comment

Първоначално публикувано от Alex Shopov
            И мен ме самнява да са запушени дюзите,и сега карам с една добавка към бензина.Възможно ли е и заради това да ми свети лампата за инжекцията.
            Ако свети заради дюза считай , че в съответния цилиндър няма да влиза горивце и ще тресе и тем подобни

п.с.
            Колега, спрам да отговарям с предположения когато вече инжекциона знае какво не му е у ред.(свети лампата)
            Отиди на една диагностика на място където знаят какво им говори колата
            97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

А случайно някой да знае каде в Русе да я занеса на диагностика.Да ми препоръчате някой сервиз кадето знаят кво правят.

Comment

Дали е възможно въздушния филтър да ми прави мизерии,щот него не сам го сменял!

Comment

На диагностиката се оказа че проблема е в датчика на дроселовата клапа,смениха го и сега като че ли се оправи колата,а и ангренажа не ми беше зацепен правилно.Сега има само едно заглъхване като запаля и е студена,като и дам газ на празни обороти,дали това е от свещите,че и те са ми за смяна.

Comment

Working...
                  X